Geachte heer / mevrouw,

Wilt u uw huis verkopen of verhuren? Dan doen wij u enige info toekomen.

De steeds kritischer wordende consument weet dat hij bij Ter Tanje Vastgoed & juridisch Advies een uitstekende persoonlijke dienstverlening krijgt binnen de juiste prijs/kwaliteitsmarge. Wanneer wordt een huis een thuis? Wat onderscheid uw huis of appartement van de anderen in het grote aanbod van onroerend goed.

  • voor veel kopers is locatie: jonge gezinnen kiezen voor veel groen en speelvoorzieningen alsmede basisonderwijs in de buurt, terwijl ouderen gebaat zijn bij primaire voorzieningen binnen loop of rij afstand. Budget, inrichting al dan niet instapklaar, levensloopbestendig allemaal factoren die de verkoopbaarheid van uw woning van uw woning bepalen.

Maximumlening hypotheek omlaag
Naast de striktere Nibud-normen worden kooplustige huizenjagers ook beperkt door een maatregel van de overheid. De maximaal toegestane verhouding tussen de woningwaarde en hypotheek (de loan-to-value) daalt naar beneden. Mag een lening dit jaar nog 104 procent van de woningwaarde bedragen, volgend jaar daalt dat maximum naar 103 procent.

De loan-to-value daalt de komende jaren verder, tot 100 procent in 2018. Voor de crisis waren loan-to-value ratio's van boven de 115 procent geen uitzondering.

Ook zijn de banken strikter geworden. Zij eisen vaak dat huizenkopers meer eigen geld meenemen, en hebben de maximale hypotheekhoogte ten opzichte van het inkomen flink teruggeschroefd.


Waarom kiezen voor Ter Tanje Vastgoed & Juridisch Advies?

  1. Voldoende inzicht prijsontwikkeling in de Parkstad Regio.
  2. Uitgebreide begeleiding bij verkoop en gratis aankoopadvies.
  3. Bemiddelingskosten onder NVM tarief en geen naheffing zoals gebruikelijk is.
  4. Uitgebreide presentatie via Dag - weekbladen, T.V. en Internet.
  5. Gezien de toenemende wettelijke eisen aan de koopovereenkomst van een onroerende zaak en de bescherming van de consument is het zaak om een goede kennis van juridische zaken te hebben.
  6. Tevens zijn we lid van VASTGOED BELANG.


Neem eens vrijblijvend contact op,

Met vriendelijke groet,
Mr. Henry M.F. ter Tanje